Ricottás kakaós málnatorta Csilditől

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

180

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók (1 nagy torta  formához):
40 dkg kakaós keksz
10 dkg vaj
1-2 ek kakaó
pici tej az összegyúráshoz
A ricottás réteghez: 75 dkg
4 ek méz
2-3 evőkanál tejszín
10 dkg cukor
A málnás réteghez: 50 dkg
4 ek méz
1 cs étkezési zselatin
Díszítéshez:
Pehely cukor ,
csoki dísz ,
ehető virág vagy ami szemnek szájnak kívánatos.

*

Elkészítés:

A kekszet morzsásra darálom.
A vajat megolvasztom, összekeverem a keksszel a tejjel és a kakaóval.
Belenyomkodom egy kapcsos tortaforma aljába és beteszem a hűtőbe kb. 1 órára.
A ricottát elkavarom a mézzel és a  többi hozzávalóval. A kakaós alapra kenem a ricotta krémet, elsimítom és újból hűtőbe rakom 1 órára.
A málnát lecsöpögtetem.
A gyümölcsöket villával összetöröm.
Elkavarom a mézzel, majd az étkezési zselatinnal amit előzőleg csak feloldottam.
A ricottás rétegre öntöm és megint hűtőbe teszem dermedni.
Végül igény szerint díszítem.
Díszítéshez:
Pehely cukor, csoki dísz, ehető virág vagy ami szemnek szájnak kívánatos.
Dukál a tetejére.
Kellemes ízű amennyire látványos és finom, annyira egyszerű ez a torta.
Mellette szól, hogy nem egy mindennapi  édesség, üde, friss, mint a tavasz maga.
A kakaós keksz-ricotta-málna trió pedig nem egy unalmas kombináció.

Ricottás kakaós málnatorta Csilditől