Hozzávalók:
25 dkg ricotta
1 üveg fűszeres articsóka (280g)
1 db tojás
10 dkg parmezán
2 ek kukoricaliszt
só
bors
A panírozáshoz:
2 db tojás
gluténmentes zsemlemorzsa
A sütéshez:
kókuszzsír vagy étolaj
*
Elkészítés:
Az articsóka konzervről leöntjük a levet, majd késes aprítóban pépesítjük, hozzáadjuk a ricottát, a tojást, a reszelt parmezánt, és az ízlés szerinti sót, borsot.
(Nem kell hozzá sok, hiszen a konzerv ízesített, a parmezánnak pedig karakteres az íze).
Fél órára hűtőbe tesszük.
A masszából diónyi golyókat formálunk, majd kukoricaliszttel megszórt tálcán meghengergetjük a golyókat, majd tojásba és gluténmentes morzsába forgatjuk.
Forró zsiradékban aranybarnára sütjük.
Önálló vacsora étel is lehet, főzelék feltétjeként is megállja a helyét, de friss salátával az igazi.