Ribizlis-túrós kalácskák

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

100

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Ribizlis-túrós kalácskák

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához:
Töltelékhez:
Lekenéshez:

*

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 evőkanál cukorral.
A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojás sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg, sötét helyen kb.
1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületen 1cm vastagra nyújtjuk.
Egy közepes méretű, lisztezett pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk, úgy, hogy a tészta ne szakadjon át.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
A karimákat lekenjük tojás sárgájával.
A töltelékhez a túrót egy tálban alaposan összetörjük, beletesszük a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a citrom reszelt héját.
Minden kalácska mélyedésébe teszünk 1 púpos tk tölteléket.
A tepsiben hagyjuk még 30 percet kelni.
A ribizliket leszemezzük, megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és a túrós töltelékbe nyomkodunk pár szemet.
Előmelegített sütőben 23 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
19 db kalácska lett ebből az adagból.
Köszönet Jákli Juditnak az alapötletért !

Ribizlis-túrós kalácskák

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Ribizlis-túrós kalácskák