Hozzávalók:
10 dkg kókuszliszt
5 dkg + 1ek. xukor
1 dob. kefir (175g)
2 db tojás
5 dkg olvasztott vaj
10-15 dkg ribizli
*
Elkészítés:
A leszemezett ribizlit 1 ek. xukorral bekeverjük. A kefirt a tojásokkal és a xukorral alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszlisztet és ezzel is jól elkeverjük. Az így kapott sűrű masszába belekeverjük az olvasztott vajat.
Vizes kézzel kb.: 3 cm-es golyókat formálunk (kb.:20 db), amiket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezünk, úgy hogy az ujjunkkal kis mélyedést nyomunk a felső felükbe. (Ne ijedjünk meg a szélei egy kicsit megfognak nyillani a nyomástól, de sütésor ettől lesz szép, mint egy virág.) Kiskanállal a mélyedésekbe pakoljuk a ribizlit és gázsütő 6-os fokozatán szépen megsütjük.
Ez valóban egy igazi omlós, morzsálós érdekes állagú aprósütemény lett. Nem csak az állag miatt, hanem az tökéletes íz érdekében is ajánlom, hogy kortyolgassunk mellé (nem túlságosan agyonízesített) teát.