Hozzávalók:
Tészta (piskóta):
6 tojás, 30 dkg cukor, 24 dkg liszt, 1 cs. sütőpor
Töltelék:
1/2 liter tejben sűrű grízt főzünk, amikor már langyosra hűlt, akkor 1 cs. van. cukrot keverünk bele.
25 dkg ráma, 25 dkg porcukor
*
Elkészítés:
Tészta (piskóta):
6 tojást 30 dkg cukorral, 24 dkg liszttel, 1 cs. sütőporral jó habosra kikeverünk.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, s előmelegített sütőben kb.190-200 fokon megsütjük. Amikor kihűlt kettévágjuk a tésztát.
Töltelék:
1/2 liter tejben sűrű grízt főzünk, amikor már langyosra hűlt, akkor 1 cs. van. cukrot keverünk bele.(kevergetem időnként, hogy gyorsabban hűljön, s hogy ne álljon össze), közben
25 dkg rámát kikeverek 25 dkg porcukorral, jó krémesre.
Fél kg ribizlit megmosok, lecsöpögtetek, és a hideg grízhez öntöm. Mikor jól össze kevertem, akkor a vajas krémet is hozzáadom.Ezzel töltöm meg a tésztát!
Jó étvágyat hozzá!