Hozzávalók:
20 dkg ribizli
10 dkg cukor
1 tábla étcsoki
1 kanál kakaó
5 dkg vaj
1 cs vaníliás puding
fél liter tej
Piskóta tésztához
6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
6 kanál víz
*
Elkészítés:
A piskóta alapanyagait jól kikeverjük és kivajazott lisztezett tepsiben 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük .
A ribizlit megmossuk lecsepegtetjük
A pudingot a tejjel cukorral készre főzzük .Hagyjuk kicsit hűlni.
Ha a piskótánk kész van a ribizliből pár szemet szórunk rá majd erre ráöntjük a pudingot .
Ezután ismét ribizlit rétegezünk rá .Tetejére a csokit a kakaóval és a vajjal megolvasztjuk és még melegen rácsorgatjuk a sütire .
Kicsit berakjuk a hűtőbe dermedni és egy óra múlva szeletelhető .