Hozzávalók:
12 darabhoz:
200 g ribizli
400 g finomliszt
1 tasak sütőpor
1 csipet só
150 g porcukor + a szóráshoz
2 tasak vaníliás cukor
1 tojás
120 g olaj
2,5 dl tej
1 citrom reszelt héja
*
Elkészítés:
Egy 12 csészés muffinformát kibélelünk kettesével egymásba illesztett papírtálkával (szilikon forma esetében nem szükséges). A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A ribizlit megtisztítjuk.
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, elkeverjük benne a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot. A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a reszelt citromhéjat, végül a lisztet, és jól összedolgozzuk.
A formák aljára szedünk 1-1 kis evőkanál masszát, sűrűn belenyomjuk a ribizliszemeket, majd a tetejükre simítjuk a maradék masszát, és középső bordamagasságon 25-30 percig sütjük (tűpróba!).
A sütőből kivett muffinokat kicsit pihentetjük, aztán rácsra sorakoztatva hagyjuk kihűlni. Tetejüket fátyolni porcukorral megszórjuk.
Ezt a muffin tésztát szoktam készíteni málnával, meggyel és ezek keverékével.
A muffinalap a Nők Lapjából származik.