Ribizlis muffin

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

12 darabhoz:
200 g ribizli
400 g finomliszt
1 tasak sütőpor
1 csipet só
150 g porcukor + a szóráshoz
2 tasak vaníliás cukor
1 tojás
120 g olaj
2,5 dl tej
1 citrom reszelt héja

*

Elkészítés:

Egy 12 csészés muffinformát kibélelünk kettesével egymásba illesztett papírtálkával (szilikon forma esetében nem szükséges). A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A ribizlit megtisztítjuk.
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, elkeverjük benne a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot. A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a reszelt citromhéjat, végül a lisztet, és jól összedolgozzuk.
A formák aljára szedünk 1-1 kis evőkanál masszát, sűrűn belenyomjuk a ribizliszemeket, majd a tetejükre simítjuk a maradék masszát, és középső bordamagasságon 25-30 percig sütjük (tűpróba!).
A sütőből kivett muffinokat kicsit pihentetjük, aztán rácsra sorakoztatva hagyjuk kihűlni. Tetejüket fátyolni porcukorral megszórjuk.
Ezt a muffin tésztát szoktam készíteni málnával, meggyel és ezek keverékével.
A muffinalap a Nők Lapjából származik.

Ribizlis muffin