Hozzávalók:
50 dkg liszt
35 dkg Ráma
15 dkg porcukor
1 cs.vanilliáscukor
1 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
0,5 dl víz
1 db tojás a kenéshez
Töltelékhez:
daráltkeksz
cukor
fahéj
1 kg meggy
25 dkg ribizli (én úgy szeretem,ha jó vastag a töltelék benne)
*
Elkészítés:
A lisztet egy tálba rakom,beleteszem a vanilliáscukrot,és a szobahőmérsékletű margarint.
A porcukrot egy másik tálba rakom,beleteszem a tojást,a szódabónát és a vizet.
Ezt jól elkeverem.
A margarint a lisztben eldörzsölöm,míg morzsás lesz a liszt.
Ezután hozzáadom a porcukros keveréket és összedolgozom.
Nem kell sokáig gyúrogatni,mert megolvad a margarin benne.
A tészta ne legyen se lágy se kemény.
A meggyet kimagvalom,és hagyom lecsöpögni.
A tésztát két részre veszem,az egyik picit legyen kisebb,ez lesz a teteje.
Egy 25×35-ös tepsüt papírral kibélelek.
A tészta nagyobbik felét kinyújtom úgy,hogy a tepsi szélein kicsit felérjen.
A tésztára szórok egy vékony réteg daráltkekszet,majd rárakosgatom a meggyet és a ribizlit.
Megszórom cukorral és egy pici fahéjjal.
A tészta másik felét is kinyújtom,de csak akkora legyen mint a tepsi.
Ráteszem a meggyre és a széleit összenyomkodom.
Tetejét villával megszurkálom és tojással megkenem.
Előmelegített sütőben,275 fokon(nagylángon)20-25 perc alatt készre sütöm.(tüpróba)
Esetleg lehet hozzá készíteni vanillia öntetet,azzal is nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!