Hozzávalók:
Ribizlikrém
Hozzávalók:
50 dkg ribizli, 15 dkg cukor, 2 dl almalé, 2 ek. étkezési keményítő, 2 tojásfehérje
*
Elkészítés:
Ribizlikrém A díszítéshez félretek 2 ek.
ribizlit.
A többit a 2 dl almalével és a cukorral felforralom.
Az edényt lehúzom és a gyümölcsöt botmixerrel pürésítem.
Visszateszem a tűzre.
Az étkezési keményítőt elkeverem 4 ek.
vízben ( almalében ), és gyorsan felverem a tojások fehérjét kemény habbá.
Gyorsan de kíméletes mozdulatokkal a gyümölcspéphez keverem az étkezési keményítőt és a tojáshabot.
Egy rottyanás és kész Ja igen.
.
.
.
poharakban elosztom és irány a hűtő.
1-1 1/2 óra hűtés után díszíthető és fogyasztható