Hozzávalók:
Ribizlikrém almalével
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg ribizli
25 dkg cukor
2 dl almalé
2 ek. étkezési keményítő
2 tojás fehérje
*
Elkészítés:
Ribizlikrém almalével A ribizlit megtisztítás után az almalével, cukorral feltesszük főzni.
Felforraljuk, félrehúzzuk, botmixerrel pürésítjük.
Az étkezési keményítőt elkeverjük 4 ek.
vízben, a tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A pürét visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk az étkezési keményítőt, elkeverjük és óvatosan belekeverjük a tojások habját.
Kevergetve még egyszer felforraljuk.
Poharakba töltjük és 2-2, 5 órát a hűtőben hűtjük.
Önmagában is finom Én vanília fagylalttal, tejszínhabbal, marcipánnal és csokidarával turbóztam fel :)))