Ribizli lekvár

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csillus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Ribizli lekvár

Recept leírás:

Hozzávalók:

1kg ribizli lé
80-90dkg cukor

*

Elkészítés:

Ribizlit megmosom szárastól,majd gyümölcsprésen kipréselem.
Kipréselt ribizli lét lemérem és cukrot adok hozzá,időnként megkavarom,egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap főzöm,apránként szoktam kifőzni,nagyimtól tanultam ezt a módszert,jól bevált így minden lekvárt így készítek.Nem használok tartósítószert,finom zselé szerű lekvár lett belőle és a színe is szép maradt.
Forrón üvegekbe töltöm,lezárom és néhány percig fejjel lefelé fordítom az üvegeket,száraz dunsztba teszem,aztán spajzba a polcra.
Most 4,5kg kipréselt ribizli lém lett,ebből 11 drb üveggel lett lekvár kisebb nagyobb üvegekkel.

Ribizli lekvár

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Ribizli lekvár

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!