Ribizli-egres dzsem

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Ribizli-egres dzsem

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg egres
75 dkg ribizli
50 dkg cukor
2 cs Dr. Oetker Dzsemfix 3: 1
Ribizlihez, egreshez, meggyhez, őszibarackhoz minden esetben dupla adag dzsemfixáló szükséges, hogy az állaguk a jó legyen!

*

Elkészítés:

Az egrest és a ribizlit megmossuk. Az egresről levágjuk a virágmaradványt és a kis szárat, a ribizlit leszemezzük.
Felét mindegyiknek beletesszük a 2, 5 l-es Mirage Főzőedénybe, és pürésítjük. A maradék egreseket félbe vágjuk, és a püréhez tesszük. Hozzátesszük az egyben hagyott ribizlit is.
Összekeverjük.
A cukorhoz hozzákeverjük a dzsemfixet, majd ezt is a gyümölcshöz adjuk, elkeverjük és hagyjuk kicsit állni.
Közben elmossuk az üvegeket, elöblítjük. Tepsire rakjuk az üvegeket és a tetőket és sütőben 100 fokon csírátlanítjuk. Addig kell, amíg az üvegek teljesen megszáradnak.
Ez alatt elkezdjük főzni a dzsemet. Felforraljuk, és nagy fokozaton hagyva zubogva még 3 percig főzzük.
A sütőből kivett forró üvegekbe töltjük a dzsemet. Lezárjuk az üvegeket, és fejre állítjuk, hogy a tetők kivákumozódjanak.
Visszafordítás után mehetnek a helyükre, nem kell dunsztolni.

Ribizli-egres dzsem

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Ribizli-egres dzsem

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!