Hozzávalók:
60 dkg magozott meggy ,réteslap 12-darabos,15 dkg túró,20 csepp folyékony édesítő, mk.kanál őrölt fahéj,10 dkg olvasztott margarin,2 dl tejföl.
Egy közepes méretű tepsi.
*
Elkészítés:
A kimagozott meggyet lecsepegtetjük,majd a tepsit olvasztott margarinnal meg kenjük. Ebbe fektetünk 6 réteslapot. a tejfölt az olvasztott marhgarinnal elkeverjük,és megkenjük a tepsibe tett lapot. Erre vékonyan morzsoljuk a túró felét,és erre egyenletesen a meggy felét. Erre helyezünk 3-rom réteslapot,és vékonyan meg kenjük a tejfölös olajjal,majd a maradék túrót rá morzsoljuk egyenletesen,és a meggyet. Végül a maradék réteslapokat ráhelyezzük s meg kenjük az elöbbi módon. Kicsit hagyjuk pihenni,kb. 5-percet előmelegített sütőben közepes lángon készre sütjük.Ha megsült hagyjuk a tepsiben kihűlni tálalás elött vaniliás porcukorral szórjuk meg.