Hozzávalók:
Tészta: :40dkg liszt, 1 nagypohár tejföl, csipetnyi só, 2db tojás, (második tészta::20dkg liszt, 20dkg zsír)
20dkg mák , 20dkg dió, 1 kisüveg meggy, kristálycukor, vaníliás cukor, tej (én a mákot és a diót tejben jópuhára megfözőm)
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyurom , ha szükséges lisztezzük.Az olajat felolvasztom és belekeverem a lisztet.Az első tésztát kinyújtom és rákenem zsírban elkevert lisztetés rákenem egyenletesen , majd feltekerem és 1 órára a hűtőbe teszem . A töltelék bármi lehet és akár 6 rúdat is készíthetünk belőle , de én 4et szoktam .Zsírozott tepsibe fektetjük és előmelegített sütőben megsütjük , majd porcukrozzuk és tálaljuk.(a töltelékeket annyi cukorral ízesítjük amilyenre szeretjük)Jó étvágyat hozzá!

