Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg Rama
2 tojássárga
1 tejföl
csipet cukor
1 dl langyos tej
5 dkg élesztő
2 kk. só
bors
30 dkg tepertő ledarálva
1 tojás a kenéshez
A fűszerek Toldi fűszertermékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
*
Elkészítés:
A lisztet összemorzsolom a vajjal, majd hozzáadom a langyos tejben cukorral felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a tejfölt, jól összedolgozom. Ledarálom a tepertőt és só, borssal megszórom, jól összekeverem. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom és bekenem a tepertős krémmel majd feltekerem mint egy tekercset és nyújtófával ellapítom. Majdnem felébe két oldalról behajtom és letakarva hagyom pihenni fél órát. Összesen 3x hajtom és pihentetem. 2 cm vastagra kinyújtom, berácsozom éles késsel, majd közepes szaggatóval kiszaggatom, tepsibe teszem és bekenem a tetejét jotással. Előmelegített sütőben 180-190 fokon kb. 25 perc alatt készre sütöm.