Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg Rama
5 dkg élesztő
langyos tej
csipet cukor
2 dl tejföl
30 dkg tepertő ledarálva
2 kk. só, bors
2 tojássárga + 1 tojás a kenéshez
*
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben cukorral felfuttatom. A lisztet, a Ramat elmorzsolom a két tojássárgával és a kovásszal jól összedolgozom. Vékonyra nyújtom a tésztát majd az enyhén sós, borsos darált tepertőkrémet rákenem egyenletesen és feltekerem mint egy tekercset. Sodrófával picit belapítom, felével egymásra hajtva fél órát pihentetem. Ezt ismétlem összesen 3x hajtogatom, majd kinyújtom 2 cm vastagra a tésztát, berácsozom a tetejét, kiszaggatom közepes szaggatóval, bekenem a tetejét tojással. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.