Réteges tepertős pogácsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gyöngyi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Haladó

Réteges tepertős pogácsa

Réteges tepertős pogácsa

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Réteges tepertős pogácsa
1/2kg liszt
3dkg élesztő
1dltejfől
2-3 evőkanál bor(száraz)
35dkg darált tepertő
15dkg vaj,vagy margarin
1dl tej
1 evőkanál só
1db tojás

*

Elkészítés:

Az élesztőt 1dl langyos tejben megfuttatjuk,lisztel,sóval,15dkg vajjal és a szükséges mennyiségű tejjel rétestésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk és vékonyra kinyújtjuk.
Rákenjük a darált tepertőt és az egészet felcsavarjuk mint egy tekercset,nyújtófával kissé ellapítjuk,felébe egymásra hajtva ½ óráig pihentetjük.Akkor ismét kinyújtjuk és az előbbi módon felcsavarjuk.Összesen háromszor nyújtjuk ki ½ órai pihentetéssel.Végül 2cm vastagra kinyújtva,tetejét késsel rács alakban bevagdossuk,tojással megkenjük,középnagyságú szaggatóval kiszúrjuk,és egyenletes jó tűznél(200 fokon)15 percig sütjük.(A pogácsákat nem szabad lassan sütni,mert ki szárad)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Réteges tepertős pogácsa