Hozzávalók:
Réteges tepertős pogácsa
1/2kg liszt
3dkg élesztő
1dltejfől
2-3 evőkanál bor(száraz)
35dkg darált tepertő
15dkg vaj,vagy margarin
1dl tej
1 evőkanál só
1db tojás
*
Elkészítés:
Az élesztőt 1dl langyos tejben megfuttatjuk,lisztel,sóval,15dkg vajjal és a szükséges mennyiségű tejjel rétestésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk és vékonyra kinyújtjuk.
Rákenjük a darált tepertőt és az egészet felcsavarjuk mint egy tekercset,nyújtófával kissé ellapítjuk,felébe egymásra hajtva ½ óráig pihentetjük.Akkor ismét kinyújtjuk és az előbbi módon felcsavarjuk.Összesen háromszor nyújtjuk ki ½ órai pihentetéssel.Végül 2cm vastagra kinyújtva,tetejét késsel rács alakban bevagdossuk,tojással megkenjük,középnagyságú szaggatóval kiszúrjuk,és egyenletes jó tűznél(200 fokon)15 percig sütjük.(A pogácsákat nem szabad lassan sütni,mert ki szárad)