Hozzávalók:
1 cs. 8 lapos réteslap
Mák töltelék:
25 dkg darált mák
1 db alma lereszelve
1 citrom héja
10 dkg cukor
1 dl tej
Dió töltelék:
25 dkg darált dió
1 teáskanál vanilia aroma, vagy vanilia cukor
5 dkg cukor
1 dl tej
Alma töltelék:
1 kg alma, lereszelve
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
5 dkg cukor
Túró töltelék:
50 dkg túró
10 dkg mazsola
1 tojás
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vanilia aroma, v. vanilia cukor
3 dl olaj
1 p. tejföl
*
Elkészítés:
Három réteslapot külön-külön lerakunk egy tepsibe, mindegyiket megkenjük a tejföl és olaj keverékével.
Az így egymásra rakott lapokra jöhet a túrótöltelék.
Utána egy réteslap, amit megkenünk az olajos tejföllel.
Erre a lapra rátesszük az alma tölteléket, majd megint egy réteslap következik, amit megkenünk az olajos tejföllel.Ezután a diótölteléket kenjük a lapra, majd a következő réteslap megkenése után rákenjük a mák tölteléket.
Végül a két utolsó réteslapot tesszük a mák töltelékre. Az első lapot az olajos tejföllel kenjük meg, de a másodikat, a sütemény tetejét egy összehabart tojással simítjuk át.Előmelegített sütőben 180C˙-on 45 percig sütjük.
Töltelékek elkészítése.
Dió és mák töltelék: A tejet felforraljuk és felét a darált dióra , másik felét a darált mákra öntjük. A diót csak leforrázzuk, de a mákot egy pár percig kevergessük a tüzön. Ha a mák egy kicsit hült hozzáadunk egy reszelt almát és a többi ízesítő anyagot.
A túrót villával jól áttörjük, a tojás sárgáját, cukrot vaniliát és a habbá vert fehérjét hozzákeverjük.
Az almát lereszeljük ,elkeverjük az ízesítőkkel.