Hozzávalók:
60dkg. Liszt, 2 tojás, 4e.k. Cukor,
10dkg, margarin, 3dkg. Élesztő,
Csipet só, 4-5dcl. Tej
.30dkg, ízesített mogyoró /dió/
KB. 20dkg, fahéjas cukor. Híg lekvár.
*
Elkészítés:
A lisztet megszitáljuk az élesztőt felfuttatjuk és a tojás, cukor, margarin és a tej hozzá adásával közepesen lágy tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük. Amikor meg kelt ½ cm. Vastagra, köralakba kinyújtjuk,a kör szélén kb. 8-10 cm, szélesen és kb. 8-10cm mélyen be vágjuk az utolsó tészta szirom kétszer akkora legyem mint az előzőek. Így egy virághoz hasonló tészta kört kapunk a tészta közepét vékonyan megkenjük lekvárral és gazdagon megszórjuk fahéjas cukorral. Erre hajtunk egy tészta szirmot és megkenjük vékonyan lekvárral gazdagon megszórjuk darált mogyoróval. Így váltakozva addig rétegezzük a tészta szirmokat amíg elfogy. A szélesen hagyott tésztával betakarjuk, úgy fog kinézni mint egy kis buci.10-12 percig pihentetjük, majd közepes méretű tepsi formára ki nyújtjuk. Tetejét tojással megkenjük és ízlés szerint fahéjas cukorral megszórjuk. A gázsütő közepes fokozatán 20-22 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat kívánok.