Hozzávalók:
*90 dkg sertésmáj
*2 egész nagy fej vöröshagyma
*2 púpos ek zsír
*0,5 kk őrölt bors
*1 csapott kk morzsolt majoránna
*1 púpos tk őrölt pirospaprika
*1 ek házi darált paprika
*1 kk só
*
Elkészítés:
A májat vékony csíkokra, darabokra vágjuk, a hártyás, vastag eres részt eltávolítjuk, majd kicsit hagyjuk hideg vízben ázni.
A vöröshagymákat megtisztítjuk, felkockázzuk és a felhevített zsíron üvegesre pároljuk.
A májat lecsöpögtetjük, majd a hagymás zsíron fehéredésig pirítjuk.
Megszórjuk az őrölt pirospaprikával, a borssal, majoránnával.
Hozzáadjuk a darált paprikát.
Felengedjük kb.
0, 5 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
Ha már puha a máj, hagyjuk a vizet elfőni róla, ha még maradna rajta.
Végül megszórjuk a sóval és jól átforgatjuk.
Melegen, rizzsel vagy sós krumplival és savanyúsággal kínáljuk.