Resztelt csirkemáj petrezselymes burgonyapürével

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rozi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Resztelt csirkemáj petrezselymes burgonyapürével

Recept leírás:

Hozzávalók:

A májhoz:
600 gr csirkemáj
6 evőkanál olaj
1 nagyobb újhagyma a zöldjével együtt
só, pirospaprika, őrölt bors
A burgonyapüréhez:
800 gr burgonya
50 gr vaj
petrezselyem zöldje
diónyi vaj

*

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott csirkemájat megszórom a fűszerekkel, a sóval.
A csirkemájat bátran lehet sózni, mert nem keményedik meg.
A hagymát felszeletelem, rádobom a felforrósított olajra, majd hozzáadom a májat, és itt- ott megkevergetve úgy 10 percig resztelem.
Én úgy szeretem, ha a máj egy kicsit meg is pirul.
A megtisztított burgonyát kockákra vágom, sós vízben megfőzöm.
A főtt leszűrt burgonyát összetöröm, és a vajjal jól összedolgozom.
A petrezelyem zöldjét összevágom, és egy diónyi vajon gyorsan megpirítom, és megsózom.
Tálaláskor ezt teszem a püré tetejére.

Resztelt csirkemáj petrezselymes burgonyapürével

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Resztelt csirkemáj petrezselymes burgonyapürével

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!