Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához: 1000 g
Töltelékhez: 35 dkg
*
Elkészítés:
Elkészítés: Az apróra vágott hagymát megpárolom, hozzáadjuk a felkockázott csirkemájat, fűszerezzük, és kevés vizet öntök rá,és puhára főzzük.. Lesütöm zsírjára, hogy minden hagyma elsüljön, és ismét pici vizet teszek rá. Felforralom, majd krumpli törővel jól összenyomom.
Közben a krumplit meghámozom elszeletelem, és sós vízbe felteszem főzni. Mikor puha,leszűröm,és krumpinyomón átnyomom.Kicsit hűtöm, és hozzáadom a lisztet, a tojást. Jól összegyúrom, majd vizes kézzel gombócokat csinálok, és a közepébe a kezemmel megcsinálom a fészket, amibe bele teszek egy evőkanál májat. Elosztom, hogy egyformán jusson mindegyikbe. Tetejére reszelt sajtot teszek,előmelegített sütőben zsemleszínűre sütöm.
