Resztelt csirkemáj

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj
1 db nagy fej vöröshagyma
2 db tv paprika
½ db csípős paprika (ez el is maradhat, ha nem szeretitek a csípős ízt)
2 db paradicsom
50 ml napraforgóolaj vagy zsír
1 mk őrölt fekete bors
1 tk majoránna
1 tk fűszerpaprika
1 kk borsikafű
1 tk só
1 tk házi ételízesítő

*

Elkészítés:

A hagymát kockára vágjuk, az olajban elkezdjük dinsztelni.
Amikor félig (2-3 perc) megpárolódott, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikát.
3-4 percig sütjük, majd beletesszük a lehéjazott, negyedekbe vágott paradicsomot, és zsírjára sütjük.
Ekkor hozzáadjuk az alaposan megmosott, megtisztított, négybe vágott csirkemájat, beletesszük a majoránnát, borsot, borsikafüvet, és folyamatosan kevergetve 4-5 perc alatt készre sütjük.
(Próbaképpen egyet félbevághatunk.
) Hozzáadjuk az ételízesítőt és a sót, majd 1-2 percig még sütjük.
Főtt krumplival és savanyúsággal tálaljuk.