Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
1 db tojás sárgája
1 cs- sütőpor
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
2dkg kakaópor
A töltelékhez:
50 dkg túró
3 db tojás
15 dkg cukor
1 cs-vaníliáscukor
ízlés szerint reszelt citromhéj
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és egy tálra téve jó tíz percre bedugjuk a hűtő fagyasztójába. Közben a túrót a cukrokkal, a citromhéjjal és a tojások sárgájával kikavarjuk, majd beledolgozzuk óvatosan a tojások keményre vert habját is. Egy tepsibe a tészta felét nagy lyukú reszelőn belereszeljük, majd rásimítjuk a túrós keveréket. A tetejére reszeljük a másik adag tésztát, majd előmelegített sütőben megsütjük.