Hozzávalók:
1 kg daralthus ( en csirkét használtam)
1 reszelt krumpli
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
Só,bors,vegeta,pirospaprika
Keves őrölt komeny
1 tojás
Apróra vágott petrezselyem
Apróra vagott snidlinggel
Hagyma
2-3 zsömle
5-6 főtt tojás
Suteshez: olaj,keves zsemlemorzsa
Köret: pure,rizs vagy saláta
*
Elkészítés:
A zsomleket beaztatom vízbe.A krumplit nagy lyuku reszelon lereszelem.
Az apróra vágott hagymat Hozzaadom a daralthushoz es ízesítem:só,bors,fokhagyma,vegeta,komeny,tojás,petrezselyem,snidlinggel,kinyomkodott zsömlét,es a reszelt krumplit is hozzaadom.Az egészet jol osszekeverem.A beízesített darálthús felet szetteritem az olajjal kikent őzgerinc formába,es a közepére teljes hosszában főtt tojásokat teszek,majd a maradek fűszereshússal beteritem.Megszorom vekonyan zsemlemorzsaval es fóliával letakarva 200 fokos sutoben 60 percig sutom foliaval letakarva,,majd a fóliát levéve pirosra sutom.Purevel,rizzsel,salátával található