Hozzávalók:
– 30 dkg liszt
– 1 tasak sütőpor
– 1 kiskanál só
– 2 kiskanál fahéj
– 1 tojás
– 15 dkg cukor
– 1 tasak vaníliás cukor
– 12,5 dkg margarin
– 1 nagy alma kb. 15 dkg
– 2,5 dl tej
– 3 dkg margarin a forma kikenéséhez
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)
*
Elkészítés:
A lisztbe szórjuk a sütőport, a sót, a fahéjat.
Összekeverjük.
Egy másik edénybe a tojást habosra kavarjuk a cukorral, vaníliás cukorral, az olvasztott margarinnal.
Egy sajtreszelővel belereszeljük a meghámozott almát.
A két részt összeforgatjuk.
A tejet fokozatosan adagolva lazítjuk a tésztát.
A formát kikenjük a margarinnal, majd a masszát egyenletesen elosztjuk a 12 mélyedésben.
Előmelegített sütőben 160 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Rácsra kiszedve hagyjuk kihűlni.
12 db muffin lesz ebből az adagból.