Hozzávalók:
4 tojás, 1/2 bögre cukor, 1/2 bögre napraforgó olaj, 1/2 bögre liszt, 1 kk. szódabikarbóna, 2 db alma reszelve, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1/2 marék mazsola, 2 tojás fehérje felverve.
*
Elkészítés:
A sütit Párom készítette, de mivel én vagyok a felelős a dokumentálásért, én osztom meg.
A dicséret, Hajdu István Lászlónét, Balázs Erzsébetet illeti.
A hozzávalókat, a mazsola, és az alma kivételével összerobotolta, majd belekeverte a reszelt almát, és a mazsolát is.
Előmelegített sütőben, 20 percig sütötte 180 fokon, majd tűpróba után, a tetejére simította, a felvert tojásfehérjét.
Ezután, felső sütéssel, addig pirította, míg a fehérjén karamell színű kéreg nem keletkezett.
Nagyon egyszerű, finom sütemény lett belőle.
A megszokott módon, blogot is írtam róla, amit itt megteklinthetsz : http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2013/05/reszelt-almas-nem-szokvanyosan.
html