Részeges meggyes szelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

CsAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Részeges meggyes szelet

Részeges meggyes szelet

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

A tésztához:
A töltelékhez:
A rétegezéshez:

*

Elkészítés:

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, miközben hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
Belekeverjük a tojások sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük, és egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített 180 °C-os sütőben kb.
15 percig sütjük.
Ha langyosra hűlt, levesszük róla a papírt.
A meggy lé negyedében elkeverjük a cukrot és a pudingport.
A többit felforraljuk, beleöntjük a pudingporos keveréket, és kevergetve sűrűre főzzük.
Még forrón a piskótára öntjük, és hűlni hagyjuk.
A tejszínhez keverjük a vaníliás cukrot (ha nem Hulalával készül, akkor habfixálót is adunk hozzá), habbá verjük, és a kihűlt meggykrémre kenjük.
A kekszek egyik felét bekenjük likőrrel, és likőrös felével lefelé a habra rakosgatjuk.
A tetejét is megkenjük a likőrrel.
A mázhoz a tejszínt, a vajat és a csokoládét egy kis lábasban alacsony hőmérsékleten addig melegítjük, míg a csokoládé elolvad.
Ízesítjük vaníliás cukorral.
Kevergetve egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a kekszek tetejére simítjuk.
Mielőtt a csokimáz megdermed, egy késsel bejelöljük a szeletek helyét.
Egy fél napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a keksz is megpuhuljon.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Részeges meggyes szelet