Részeges Izidor torta Húsvétra

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Részeges Izidor torta Húsvétra

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához:
4  tojás
15 dkg vaj(vagy margarin)
15 dkg cukor
7 dkg liszt
12 dkg darált dió
1 cs sütőpor
Diótöltelékhez:
20 dkg darált dió
10 dkg porcukor
1 dl rum ( vagy ezt helyettesítő rumaroma)
kevés víz
10 dkg baracklekvár
Kakaós krémhez:
20 dkg vaj(vagy margarin)
25 dkg porcukor
2 csapott ek. liszt
2 dl tej
1 vaníliás cukor
3 dkg kakaópor
Tetejére:
1 tábla ét tortabevonó csoki
Alkalomhoz illő díszítés

*

Elkészítés:

Ezt a tortát Húsvétra készítettem, de más jellegű díszítéssel minden alkalomra ajánlom, nagyon-nagyon finom.
A vajat(vagy margarint) a cukorral habosra keverem,  beleteszem a 4 tojás sárgáját, tovább keverem, amíg jó krémes lesz, majd hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, végül óvatosan belekeverem a tojásfehérjéből vert habot.
Sütőpapírral bélelt tortaformában, közepes hőmérsékleten  megsütöm, kb. 25 perc alatt sül meg. Kihűlés után  kettévágom.
A diótöltelék hozzávalóit  addig keverem amíg elolvad a cukor. Ha rumaromával készítjük, akkor kell hozzá egy kis víz. Az alsó lapot  baracklekvárral megkenem, erre jön a diótöltelék egyenletesen elosztva rajta, majd a kakaós krém, amiből kihagyok egy adagot a torta oldalára. A krémre teszem a másik lapot és a torta oldalát is bekenem krémmel.
Kakaós krém:
A vajat(vagy margarint) kikeverem a porcukorral, hozzáadom a lisztből, tejből és vaníliás cukorból főzött, majd kihűtött pudingot, végül  a kakaóport és jó habosra keverem.
A torta tetejére egy tábla étcsokis tortabevonót teszek, a csomagoláson leírt elkészítés szerint.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Részeges Izidor torta Húsvétra

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!