Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa
5 dkg méz
25 dkg porcukor
10 dkg dió, mandula vagy mogyoró őrölve
10 dkg mazsola
25 dkg liszt
4 tojás
egy sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
½ kávéskanál reszelt szerecsendió
10 dkg olvasztott margarin
1 narancs reszelt héja
*
Elkészítés:
A répát egy nagyobb tálba lereszeljük. Fogjuk be a párunkat, fárasztó munka. Rácsurgatjuk a mézet és beleöntjük a vajat vagy margarint.
A négy egész tojást a porcukorral habosra kavarjuk. A répához adjuk.
A lisztet, a sütőporral, fahéjjal, szódabikarbónával szárazon összekeverjük, majd a többi anyaghoz adjuk és elkeverjük.
Sütőpapírral kibélelt 23 cm-es tortaformában 170 fokon sütjük tűpróbáig, kb. 60-70 percig.
Én most egy papírozott pizza sütőben készítettem el. Így a sütési ideje is rövidebb lett, 45 perc
Amikor kivettük és kikapcsoltuk a sütőt, akkor egész vékonyra szeletelünk vastag sárgarépát és a meleg sütőben papíron kiszárítjuk.
Tetejére csurgathatunk olvasztott fehér csokit is. de másfél kanál narancsléből és 17,5 dkg cukorból készíthetünk a tetejére szirupot is.
Szerintem ez sütőtökből is nagyon finom lehet.


