Hozzávalók:
25 dkg cukor
30 dkg reszelt répa( kis lyuku reszelőn )
30 dkg liszt
1,5 dl olaj
3 tojás
1 scomag vaniliás cukor
1 sütőpor
1/2 citrom reszelt héja
csipet fahéj
MÁZ
10 dkg natur vajkrém vagy mascarpone
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 csomag vanilia
*
Elkészítés:
A répát lereszeljük..
-a cukrot +tojások sárgáját kikeverjük
-belekeverjük az olajat
-a lisztet elkeverjük a sütőporral …majd a kettőt összekeverjük
-hozzáadjuk a vaniliát + citrom héját végül a fahéjat
-a fehérjét felverjük kemény habbá és ovatosan a masszához keverjük
-egy tortaformát kivajazunk a tésztát beleöntjük és előmelegitett sütőbe toljuk
30-40 percig ..tűpróbáig sütjük
-sütés után hülni hagyjuk és rákenjük a krémet
-Krémsajt +vaj összekeverjük ,beleszitáljuk a porcukrot és a vaniliát
a kihült süti tetejére kenjük
( én egy vaniliás krémet készitettem –a sütit kettévágtam és azt is megkentem a krémmel + a tetejét )