Hozzávalók:
16 dkg liszt
10 dkg cukor
1cs. sütőpor
2 db tojás
1 cs. vaníliás cukor
1,5 dl olaj
12 dkg tejföl
8 dkg darált dió
12 dkg reszelt sárgarépa
csipet fahéj(én mézeskalács fűszerkeveréket használtam)
csipet só
fél citrom reszelt héja
Mázhoz: 1 db
fél citrom reszelt héja és leve
15 dkg cukor
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból kevert masszát készítünk, és sütőpapíros tepsiben 160-170 fokon megsütjük. Amíg a tészta kihül, elkészítjük a mázat,
a hozzávalókat robotgéppel jól kikeverjük. A fehér cukormázat a tészta tetejére kenjük, és betesszük kicsit a hűtőbe.
Az ügyesek marcipánból kicsi répákat készíthetnek a tetejére, és most csak egy kis szines tortadarával szórtam meg.