Hozzávalók:
Tészta
30 dkg tisztított, reszelt sárgarépa
3 tojás
18 dkg cukor
½ csomag vaníliás cukor
18 dkg margarin
20 dkg liszt
csipet só
½ csomag sütőpor
½ mokkáskanál szódabikarbóna
1 narancs reszelt héja és kifacsart leve
Krém
17 dkg natúr krémsajt
½ csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál porcukor ízlés szerint
*
Elkészítés:
A margarint habosra keverjük a cukorral, sóval, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
A lereszelt répa levét kinyomkodjuk, majd a masszához adjuk a narancshéjjal és narancslével együtt, és jól összedolgozzuk.
Végül hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet.
Vajazott, lisztezett tortaformába (22 cm) öntjük a masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig ( tűpróba ) sütjük.
Ha kihűlt, a krémet a tetejére kenjük.