Ratatouille, a Francia lecsó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg. csirkemell nyesedék (egy másik étel készítése során maradt, a csirkemell formázásával. Több is adható belőle, de el is hagyható)
fél szál füstölt kolbász,
1 padlizsán,
3 kisebb cukkini,
1 csokor újhagyma,
1/2 póréhagyma,
4 gerezd fokhagyma,
4 szál sárgarépa,
4 db. közepes hámozott paradicsom,
5 db. lecsópaprika,
1 dl. száraz fehérbor,
só, őrölt bors,
kevés friss kakukkfű,
kevés olíva olaj.

*

Elkészítés:

Nagyon kevés olíva olajon megpirítom a csirkemell nyesedéket.
Mikor kifehéredik, hozzáadom a felkarikázott sárgarépát.
A meghámozott paradicsomot szétnyomom a serpenyőben.
Kevés bort öntök rá.
A darabolt padlizsán, és a karikázott cukkini egyszerre kerül ezek után az edénybe, az apróra vágott fokhagymával együtt.
A felszeletelt lecsópaprikát is hozzáadom, megsózom, megborsozom, és kevés kakukkfüvet adok hozzá.
Addig főzöm, míg kicsit megfonnyad, de roppanós is marad.
Szeletelt füstölt kolbász is adható hozzá, valamint kevés csili is, ha vaklaki csípősen szereti.
A pórét, és az újhagymát csak a legvégén adom hozzá, amivel csak összeforgatom, és tálalható az étel.
Fogyasztható önmagában, de köretnek is kitűnő húsos ételek mellé.
Akkor viszont csak zöldségeket használjunk hozzá !
Hús, kolbász nélkül, vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Akár úgy is, hogy sült paprikába töltik, és tetejére sajtot reszelnek, vagy mozzerellát morzsolnak.
Ezt még mikróban is el lehet készíteni.
Blogomban töbewt is olvashatsz a készítéséről.

Ratatouille, a Francia lecsó