Rátásos savanykás alma leves.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Rátásos savanykás alma leves.

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 db normál méretű alma savanyú, 5 szem szegfűszeg,és 3 kanál tejföl ,2 csípet só ,4 evk cukor,és 2,5 liter víz,1 evk liszt  fél dl étolaj,3 csípet fahély,1 csapott evők őrölt piros paprika.

*

Elkészítés:

A z almákat ki magozzuk,és héjastól szeleteljük fel,és a vízbe tesszük ,és a sót,a cukrott,és a szegfűszegeket,és 15 percig forásban lassú ütemben főzzük,és közben az étolajon rántást készítunk,az étolajba a lisztett bele tesszük,és kicsit meg pirítjuk,és piros paprkát  a rántásba keverjük,és el keverjük a rántást,és lassan a levesbe bele keverjük,két percig rottyantjuk,és kész az alma levesünk,és tejfölel össze keverjük,és melegen fogyasztható.Nagyon kellemes sejmes savanykás ízű levest kapunk így.

Rátásos savanykás alma leves.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rátásos savanykás alma leves.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!