Rántott tök és karaj hagymás tört krumplival

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 szép zsenge tök
1 fej hagyma
4 szelet karaj
tojás
liszt
zsemlemorzsa
zsír vagy olaj a sütéshez

Hagymás tört krumplihoz:
1 kg krumpli
1 fej hagyma
kevés olaj vagy zsír

*

Elkészítés:

Nyáron amikor húst rántok ki, mindig rántok vele együtt valamilyen zöldséget, mikor minek van a szezonja, karfiolt, zsenge tököt, patisszont, cukkinit vagy padlizsánt.
Most egy szép zsenge tököt rántottam ki a hússal együtt.
A tököt megpucolom, magházát eltávolítom, a húsát szeletekre vágom.
Egy közepes fej hagymát megpucolok, vékonyra szeletelem és a tökkel összekeverve besózom.
Nagyon különleges, jó ízt ad így a rántott töknek a hagyma.
Hagyom állni a hagymával legalább 1 órán át.
A húst szokásos módon klopfolom, sózom.
Ezután lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatom a tök és hús szeleteket, forró zsírban vagy olajban kisütöm.
A hagymás tört krumplihoz sós vízben  megfőzöm a kockára vágott krumplit, leszűröm, összetöröm, de nem kell annyira, mint a pürénél, maradjanak benne darabok.
A hagymát kevés olajon, vagy zsíron szép barnára pirítom, majd összekeverem a tört krumplival.