Hozzávalók:
2 db tojás
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1 kávéskanál köménymag
1 mokkáskanál piros paprika
1 kiskanál tengeri só
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1, 2 l hideg víz
Ha valaki szeretné még laktatóbbá elkészíteni ezt a levest, télen pl. ajánlatos, belefőzhet a levesbe füstölt kolbász karikákat, és egy maréknyi kockákra vágott burgonyát.
*
Elkészítés:
Az olajt felforrósítom, ráhintem a köménymagot, kicsit pirítom, majd rászórom a lisztet, világosra készítem a rántást. Félrehúzom a tűzről a fazekat, beleszórom a piros paprikát, felöntöm hideg vízzel, közben kevergetem, nehogy megcsomósodjon. Néha megkeverem, míg forrni nem kezd, amikor a tűzre visszateszem. Megsózom. 10 percig főzöm, belekeverem a felvert tojásokat, beleszórom a petrezselyemzöldet. Még pár percig főzöm, és kész. Kenyérrel is fogyasztható. Jó étvágyat
www.toldifuszer.hu


