Hozzávalók:
fél liter tej
7 evőkanál gríz
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanálnyi mazsola
1 csomag vaníliáscukor
kb. 10 dkg liszt (a panírozáshoz)
2 db tojás (a panírozáshoz)
kb. 10 dkg zsemlemorzsa (a panírozáshoz)
2-3 dl étolaj (a sütéshez)
A tálaláshoz:
porcukor
lekvár
*
Elkészítés:
A tejbe belekeverjük a grízt, a kristálycukrot, a vaníliacukrot.
Jól összekeverjük, s a tűzhelyre tesszük.
Nagy lángon főzzük, közben állandóan kevergetjük, nehogy leégjen.
Ha már jól besűrűsödött, akkor elzárjuk alatta a gázt.
Egy kisebb tepsibe beleöntjük, s jól elsímitgatjuk, hogy nagyjából egyforma, kb.
1 cm vastag- ságú legyen.
Belerakosgatjuk a mazsolát.
Hideg helyre rakjuk, hogy minél hamarább kihűljön, de nem hűtőbe.
Ha már kihűlt, akkor felkockázzuk.
Én kb.
5×6 cm-esre vágtam fel.
Elkészítjük tányérokba a lisztet, tojást, zsemlemorzsát, s minden darabot beleforgatunk, s kisütjük.
Konyhai papírtörlőt teszünk egy nagyobb tányérba, s arra rakjuk rá a megsült tejbegríz kockákat.
Lekvárral és porcukorral tálaljuk.