Rántott sertésborta, natúr szűzpecseny

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Rántott sertésborta, natúr szűzpecseny

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg rövid karaj, szűzpecsenyével
2 tojás
liszt
prézli
zsír a kisütéshez

bors
pici pirospaprika
1 kg krumpli
1 nagy fej hagyma

*

Elkészítés:

A húst felszeletelem, kiklopfolom sózom. A szűzpecsenyét érmékre vágom, kicsit azt is megütögetem, sózom, borsozom. A szeleteket a szokásos módon, lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom, zsírban kisütöm. A szűzérméket csak enyhén  lisztbe forgatom,  natúr sütöm, Amikor megsült kevés pirospaprikával megszórom. A hús zsírjából veszek ki, azon pirítom meg  a kockára vágott hagymát, majd  a főtt, összetört krumplival összeforgatom és köretnek tálalom a frissen sült húsok mellé.

Rántott sertésborta, natúr szűzpecseny

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rántott sertésborta, natúr szűzpecseny

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!