Hozzávalók:
500 gr sampinyon gombafejek, zsemlemorzsa, pici só, 4 db tojás, olaj a sütéshez, , 3 db nagy krumpli, 1/2 dl Olivaolaj, 1 kispohár tejfölt, 1 adagoló Yummi, 1/2 citromlé (pici citrom), 1 teáskanál mustár, 1/2 mokkáskanál fehér bors
*
Elkészítés:
A gombafejeket kicsumázom, és lehúzom a kalapjáról a héjját, lesózom és fél óráig állni hagyom.
Közben megtisztítom a krumplti, felkockázom és megsütöm.
Míg sül addig bepanírozom a gombát ( én zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa, házi morzsa ) Ha kisült a krumpli utánna a gombát sütöm.
Előzőleg elkészítettem a majonézt : 2 tojássárgáját kikeverem egy adagoló yummival ( cukorpotló ) majd hozzáadom a mustárt az őrölt fehér borsot, pici sót, citromlét, végül egy kis pohár tejfölt.
Nagyon finom lett !