Hozzávalók:
60 dkg. trappista, vagy ementáli sajt, (esetleg más, félkemény jól szeletelhető sajt.)
20 dkg. liszt,
5 tojás,
kb. 30 dkg. zsemlemorzsa,
kevés só,
kevés tej.
*
Elkészítés:
A sajtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd közepén átlósan ketté.
( ez nem kötelező, csak esztétikusabb rántva ) a tejet egy tányérba öntjük, beleforgatjuk a sajtszeleteket.
A tojást lazán felverjük kevés sóval, majd a szokásos módon kezdünk hozzá a panírozásnak.
Először a lisztbe, majd a tojásba, legvégén a zsemlemorzsába forgatjuk a sajtszeleteket.
Ha vastagabb panírt szeretnénk, a tojásba, és a morzsába ismét beleforgatjuk.
A legfontosabb dolog jön!!!
A panírozott sajtszeleteket forró !!!
olajban sütjük ki.
A panír így előbb szilárdul meg, mielőtt a sajt megmelegedne, és lenne ideje elfolyni.
A panírozás után mélyhűtőbe is teheted a szeleteket a sütés előtt, de ha forró olajat használsz, erre nincs szükség.