Rántott pulykamáj.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg. pulykamáj,
liszt, tojás, zsemlemorzsa,
kevés só a panírozáshoz,
étolaj a sütéshez.

*

Elkészítés:

A rántott pulykamáj igen finom, és látványos étel.
A májakat kettévágom, ha szükséges a hártyát eltávolítom, majd szűrőben rövid időre forró vízbe mártom. Így a májak panírozás közben is megőrzik tartásukat.
A panírozáshoz a tojásba sót keverek, majd lazán felverem a panírozás előtt. A panírozást a megszokott sorrendben (liszt, tojás, zsemlemorzsa) végzem, majd forró olajban, vagy zsírban sütöm ki a rántott májakat. Ha kisültek, rácsra szedem őket, hogy lecsöpöghessenek. Mindenféle köretet ajánlok mellé.

Rántott pulykamáj.