Hozzávalók:
8 szelet pulyka felsőcomb-filé,
só, őrölt bors,
fokhagyma granulátum,
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz.
*
Elkészítés:
A filézett pulykacombot felszeleteljük, majd vigyázva kikloffoljuk.
A szeleteket egyenként sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral enyhén megszórjuk, majd egymásra fektetve, folpackkal letakarva fél óráig hagyjuk pihenni.
Ezután panírozzuk az ismert sorrend szerint : liszt, enyhén felvert tojás, zsemlemorzsa.
Forró olajban mindkét oldalán átsütjük kb.
4-4 percig annyira, hogy a megsült panír aranybarna, de nem égett színű legyen.
Papírtörlőre, vagy csepegtető rácsra szedve hagyjuk, hogy az olaj lecsepegjen.
Sült krumplival, krumplipürével, rizzsel tálalhatjuk.
Comb helyett készíthető pulykamellből is, de a comb sokkal szaftosabb hús !
Elkészíthető pulykamellből is!
				
															
															

