Rántott pontyfilé szálkamentesen

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

LigetiK

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Rántott pontyfilé szálkamentesen

Rántott pontyfilé szálkamentesen

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg pontyfilé
3 ek finomliszt
2 db tojás
3 ek zsemlemorzsa
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint őrölt bors

*

Elkészítés:

A halhúst megmosom, és hosszában kettévágom.
A hasa részét fél tenyérnyi darabokra vágom.
A háta részét beirdalom, azaz a szálkákra merőlegesen éles késsel 2-3 mm-ként, a hús felőli oldalon bevagdosom.
Ügyelve, hogy csak a szálkát vágjam át a bőrét nem, így a szeletek egyben maradnak.
Amikor 3 cm-t beirdaltam levágom a szeletet.
Ezt addig folytatom még végig nem érek az egész hal oldalon.
Ha elkészültek a szeletek, sózom, ízlés szerint enyhén borsozom, és 30 percre hűtőbe teszem.
Ezután a szokásos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozom, majd bő olajban kisütöm.
Karácsonykor, ecetes, vagy majonézes krumplisaláta illik hozzá.
Ezen túlmenően, bármilyen körettel kínálható.
http://karcsifozdeje.
blogspot.
hu/2015/07/rantott-pontyfile.
html

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rántott pontyfilé szálkamentesen