Rántott patisszon Teca módra

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Teca

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

*

Elkészítés:

Ha még zsenge a patisszon, akkor nem hámozom, a magház is marad.
Ha idősebb, vastag héja van, levágom, ha kemény a magház, kikaparom.
Vékonyra felszeletelem.
3 vörös- vagy fehér főzőhagymát felkarikázok.
Egy nagyobb tálba rétegezem a patisszont, hagymát, sózom, így tovább, amíg tart, a tetejére hagyma kerüljön.
Egy éjszakára a hűtőbe teszem.
Másnap panírozom, liszt (csicseriborsóliszt), ezt egy nagyobb nylon zacskóba szórom, összerázom a patisszon szeletekkel, így sokkal gyorsabb.
Majd tojásba, házi zsemlemorzsámba forgatom, nagy serpenyőben kevés olajat aláöntve, fedő alatt aranybarnára, kissé ropogósra kisütögetem.
A hagymából készíthetünk francia hagymalevest, hagymasalátát, hagymás tojásrántottát, lecsóalapot, pörköltalapot…, semmi sem vész kárba.
Így elkészítve még a halnál is ízletesebb, csak szálka nélkül!