Rántott pangasius / cápaharcsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 csomag (1 kg) fagyasztott pangasius

őrölt bors
mustár
kevés citromlé
liszt
5 db tojás
zsemlemorzsa a panírhoz
esetleg kevés szezámmag

*

Elkészítés:

A pangasius tenyésztett hal.
Magyarul cápaharcsának hívják.
A kampány ellenére nem egészségtelen, sőt igen finom, ízletes halféle tele azokkal a vitaminokkal, melyekre minden embernek hetente legalább egyszer szüksége lenne.
Fagyasztott halról van szó, ami kiolvasztása során tömegének 20 %-át elveszti.
Én tésztaszűrőben szoktam leolvasztani, majd le is törlöm mielőtt paníroznám.
Előbb viszont megsózom, megborsozom mindkét oldalát, és néhány csepp citromlével, valamint kevés mustárral is ízesítem.
A szeleteket egymásra rakom, majd egy éjszakára egy tállal hűtőbe teszem.
Másnap liszttel, felvert tojással, és zsemlemorzsával panírozom.
A zsemlemorzsához keverhető kevés szezámmag is!
A bepanírozott halszeleteket forró, bő olajban sütöm ki, mindkét oldalán, rövid ideig.
A halat túl lehet sütni, akkor rágós lesz!
Tartármártást is adunk a tálaláshoz.

Rántott pangasius / cápaharcsa