Hozzávalók:
2 ek. zsír
1 nagy fej hagyma
4 ek. liszt
1 ek. pirospaprika
só
bors
köménymag
zeller zöld
kevés ecet
4 tojás
*
Elkészítés:
A zsíron félig megpirítom a kockára vágott hagymát, majd hozzáteszem a lisztet, és együtt pirítom tovább, hagymás rántást készítek. Amikor már szép világosbarna a liszt és a hagyma is, lehúzom a tűzről, hozzáteszem a pirospaprikát és felöntöm hideg vízzel. Tűzre visszatéve jön bele a só, bors, köménymag, zeller zöld, addig főzöm, amíg a hagyma megpuhul. Ekkor teszek bele kevés ecetet és egyenként beleengedem a tojásokat, lehetőleg oda, ahol forr a leves. 2-3 percig főzöm, amíg kívül már szilárd, kocsonyás a tojás, de belül még folyékony.