Rántott leves, buggyantott tojással

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Rántott leves, buggyantott tojással

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 ek. zsír
1 nagy fej hagyma
4 ek. liszt
1 ek. pirospaprika

bors
köménymag
zeller zöld
kevés ecet
4 tojás

*

Elkészítés:

A zsíron félig megpirítom a kockára vágott hagymát, majd hozzáteszem a lisztet, és együtt pirítom tovább, hagymás rántást készítek.  Amikor már szép világosbarna  a liszt és a hagyma is, lehúzom a tűzről, hozzáteszem a pirospaprikát és felöntöm hideg vízzel. Tűzre visszatéve jön bele a só, bors, köménymag, zeller zöld, addig főzöm, amíg a hagyma megpuhul. Ekkor teszek bele kevés ecetet és egyenként beleengedem a tojásokat, lehetőleg oda, ahol forr a leves. 2-3 percig főzöm, amíg kívül már szilárd, kocsonyás a tojás, de belül még folyékony.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rántott leves, buggyantott tojással

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!