Hozzávalók:
40 dkg darált pulykahús
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
2 dkg sűrített paradicsom
2 késhegynyi rozmaring
2 késhegynyi bazsalikom
1 csipet fekete bors
Só, ízlés szerint
20 dkg Reszelt mozzarella
Panírozáshoz:
Liszt
Tojás
Zsemlemorzsa
Olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra aprítjuk, olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét vagy a paradicsomkonzervet.
Ízesítjük sóval, pici cukorral és a fűszerekkel, majd lassú tűzön készre főzzük, majd hozzákeverjük a sajtot.
A lasagne lapokat vagy egyenként kifőzzük, forrástól számított 5 perc alatt, vagy tepsibe terítjük, kevés vizet öntünk rá, és pár percig meleg sütőbe tesszük.
A tésztalapokat megtöltjük a töltelékkel, majd felgöngyöljük.
Minimum 10 percre hűtőbe tesszük.
( Én előző nap készítettem el.
) Először lisztbe, majd tojásba, végül prézlibe forgatjuk, és forró olajban kisütjük.