Rántott karfiol

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Rántott karfiol

Rántott karfiol

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 nagyobb karfiol rózsáira szedve

bors
fokhagyma granulátum
nagy szemű tengeri só
szárított, reszelt citromhéj
morzsolt kakukkfű
csili
liszt
5 tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

*

Elkészítés:

Enyhén ecetes, sós, forró vízben a karfiolt blansírozzuk 5 percig.
Ennél tovább nem szabad, mert elveszti roppanósságát !
A karfiolt tésztaszűrőbe szedjük a vízből, hogy jól lecsepegjen.
Én fűszermalommal szoktam ízesíteni, amiben só, fekete bors, reszelt, szárított citromhéj, morzsolt kakukkfű, fokhagyma granulátum, és csili keveréke van.
Saját összeállításom, sok ételhez használom.
Ha ezek nincsenek, lehet kevés fokhagymaporral, sóval, őrölt borssal ízesíteni.
Ezután lisztben, felvert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk a karfiolrózsákat.
Papírtörlőre, vagy levesszűrőbe szedjük, így a felesleges olaj a szűrő alá tett edénybe csepeg.
Tartármártással tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rántott karfiol